You are currently viewing Новото нормално при наемите

Новото нормално при наемите

Здравейте, аз съм Елена Евдокимов от СитиБул Пропърти Мениджмънт и днес ще ви разкажа за динамиката в пазара на наемите и как да сте в крак с новостите, така че да може да изкарвате добри пари от отдаване под наем.

Новото нормално преобръща правилата! 

Ако преди 10-20 години жилищата бяха много малко на брой, а желаещите да живеят в София се увеличаваха ежедневно, то беше и много лесно да отдадеш всякакъв имот под наем, и нищо не налагаше да влагаш в него средства.

Сега с този бум на новото строителство и повишаване финансовата култура на хората, се появиха изключително много жилища, закупени с цел отдаване под наем, което значително насити пазара. Все още има повече търсене, отколкотo предлагане, но силата вече е в наемателя.

Той има избор, може да сравнява, може да има претенции към имота, в който ще живее, защото конкуренцията е голяма. Това от своя страна наложи промени в предлагането т.е. в състоянието на имотите, които се отдават под наем. Вече имот с “мебелите от вилата” няма никакъв шанс за добра реализация, предвид наличието на множество жилища след ремонт и обзаведени с нови мебели.

Настройка от типа “аз ще го давам в лошо състояние, но ще искам по-малък наем” също не са релевантни, защото хората са все по-платежноспособни и са готови да плащат за да получават комфорт. И държат да чувстват дома си като свой, а не като треторазряден хостел

За да сте в час с пазара на наеми, последвайте ни в социалните мрежи, където качваме полезна информация. А ако искате пък да си подсигурите качествен мениджмънт на имота и да не се занимвате с неща, които не са ви интуитивни като пазарен анализ, стратегии, маркетинг, поддръжка и ремонти, то обадете ни се, забравете за хамалогията и ангажиментите и поемете по пътя на успешния рентиер със СитиБул – първата фирма за пълно управление на имоти