You are currently viewing Историята на Вяра Несторова

Историята на Вяра Несторова

С г-жа Несторова се срещнахме за първи път през далечната 2003г. Тя дойде в офиса ни като препоръчан клиент, запозна се с условията на услугите ни и се върна обратно в Ирландия, където живееше тогава. Година по-късно, в началото на 2004г, вече взела своето окончателно решение, тя упълномощи собственика на СИТИБУЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ г-н Златко Димитров да закупи от нейно име инвестиционен имот в София. 

Вяра Несторова

Нашият екип направи съответното проучване и се спряхме на едностаен апартамент в престижен южен квартал. Идеята на клиентката ни беше да финансира част от покупката с кредит и затова бяхме упълномощени да я представляваме пред банките и другите свързани с това институции. След като избрахме конкретен имот, г-н Димитров организира юридическата страна на сделката и тя беше финализирана пред нотариус. Целият този процес ни отне около месец и в крайна сметка, през октомври 2004г Вяра Несторова стана собственик на едностаен апартамент в кв. Гоце Делчев

Следващата стъпка беше сключването на договор за управление на имот със СИТИБУЛ, а след това бързо беше намерен наемател. В началото наемните отношения се развиваха нормално, плащанията бяха коректни и в продължение на няколко години имотът носеше добра доходност, с която се покриваше вноската по кредита.

През 2006г г-н Димитров беше упълномощен да закупи за нашата клиентка втори апартамент. Този път от СИТИБУЛ се спряхме на класически за отдаване под наем квартал – Медицинска Академия, за който винаги има платежоспособно търсене, включително и от чуждестранни студенти. Жилището беше закупено с лични спестявания на г-жа Несторова и нейното семейство, ние организирахме първоначалния ремонт и обзавеждането, и впоследствие бързо беше намерен наемател.

Около година двата имота паралелно се отдават под наем и всичко върви нормално.

Септември 2006г обаче се случва неизбежното – проблем с некоректен наемател. Става дума за лице с фалшифицирана лична карта, което напуска жилището без предизвестие, неплащайки няколко наема и сметки. Г-н Димитров, в качеството си на пълномощник и представител на собственичката отреагира неприятната ситуация със съответните държавни органи, така че отново да се влезе във владение на имота. Разбира се, това се прави като се спазват всички законови разпоредби и без да се допуска наемодателят да е уязвим съдебно. Съгласно поетите ангажименти, СИТИБУЛ покри за своя сметка всички щети и разходи, и само броени седмици по-късно – на 17.10.2006г в имота вече имаше нов наемател. И приходите отново се връщат към регулярните си нива.

Следващите години наемният процес за двете жилища течеше сравнително спокойно. Наемателите се сменяха периодично, правеха се освежителни ремонти и инвестициите носеха своята доходност. През 2014г Вяра Несторова реши да отдаде под наем още един свой имот – в кв. Бъкстон. След като бе сключен поредният договор за управление на имот със СИТИБУЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ, жилището беше пуснато под наем и веднага започна да носи доход.

И така вече 20 години, Вяра Несторова е клиент на СИТИБУЛ… Разбира се за толкова време ние сме се превърнали в много повече от просто контрагенти по договори. Взаимното доверие, уважението един към друг е издигнало отношенията ни на съвсем различно ниво. 

Ето какво казва самата тя за нас:

Към СИТИБУЛ и Злати Димитров се насочих по препоръка от наш общ познат и до ден днешен съм много радостна, че избрах именно техните услуги. През всичките тези 20 години заедно преминахме през какво ли не – кредити, некоректни наематели, ремонти на жилищата. За мен, като живееща извън България, ми беше важно да мога да разчитам на някого, не просто като на непозната фирма, а като на доверен партньор, който възприема моят интерес за негов собствен. Точно това отношение получих от Злати Димитров и съм много благодарна за всичко, което неговата фирма за управление на имоти направи през годините. Особено инфарктна беше ситуацията с избухналата през 2020г. епидемия от коронавирус. Постоянно чувахме за случаи на напуснали наематели и неплатени сметки, в този период наемите пострадаха особено много от извънредното положение. Още в първите дни на локдауна получих писмо от СИТИБУЛ, в което ме увериха, че договорните ни ангажименти остават без промяна и че те биха поели всички щети за тяхна сметка, ако се стигне до такива. Това беше наистина много стресова ситуация за мен и бях много доволна, че можех да разчитам на толкова коректен бизнес партньор. Сигурна съм, че и оттук нататък отношенията ни ще бъдат на същото високо ниво и се надявам още дълги години да работим заедно“.

Екипът на СИТИБУЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ изказва специални благодарности на г-жа Несторова за този материал, както и за гласуваното доверие!