You are currently viewing Топ 3 признака за коректния наемател

Топ 3 признака за коректния наемател

Като наемодател ще се сблъсквате с всякакви хора – някои добросъвестни, други не толкова. Ако сте нови в този бизнес и скоро сте отдали имот под наем, ето ви трите признака, които според нас в СитиБул Пропърти Мениджмънт показват, че сте открили добър наемател.


1. Плаща си наема навреме

Съвсем естествено е да започнем с най-важното, а именно: наемът. Няма почти нищо по-напрягащо от това наемателят да закъснява с наема. И то всеки месец. Възможно е да се случи по непредвидени ситуации веднъж или два пъти, но ако се превърне в честа практика, то е редно да предприемете мерки. Нашият опит сочи, че около 36-40% от наемателите в един момент почват да закъсняват с наема или изцяло стават неоткриваеми. Уверете се, че сте посочили точна дата и срок за плащане в договора за наем. Ако наемателят ги спазва стриктно и отговорно, бъдете готови да направите компромис с някое негово желание, тъй като добросъвестните наематели са много ценни.


2. Грижи се за имота

Добрият наемател третира имота като свой дом. Грижи се състоянието на апартамента да е добро и да поддържа чистота. При възникване на проблем е редно да ви информира максимално бързо или най-добре сам да го отстрани. Все пак ви препоръчваме да уточните предварително с наемателя за кои аварии бихте искали да потърси професионална помощ вместо да се справя сам и съответно сте склонни да поемете изцяло/част от разходите при поправка.

3. Добър съсед е

Макар и да не живеете в блока, вие като собственици имате ангажименти и отговорности към Етажната собственост. Добър знак, че сте попаднали на коректни наематели е, ако те ви уведомяват за важни промени по блока, за които вие като собственик сте финансово отговорни. Важно е освен към вас, наемателите да се отнасят с уважение и към съседите и да пазят общите части, за да не ви въвличат в междусъседски разправии, за които нямате вина, но ще ви загубят време и енергия.

Добрият наемател е най-важното нещо, за да извлечете максимума от вашата инвестиция. Но ако предпочитате ние да се грижим за всичко и да следим за важните неща като сметки за консумативи, наеми и решения на общите събрания, не се колебайте да си запишете час за безплатна консултация с нас