You are currently viewing Как да подготвим имота си за успешно отдаване под наем?

Как да подготвим имота си за успешно отдаване под наем?


Добрата подготовката безспорно е много важен елемент при управление на имот под наем. Освен, че ви позволява да привлечете най-добрите наематели, едно по-сериозно преустройство или пък подобрение в обзавеждането, може да оптимизира доходите, които ще генерирате. Затова днес ще насочим внимание към няколко неща, с които не бива да правите компромис при отдаването под наем.

  • Първо започнете с по-големите въпроси. Проверете дали таваните (или покривът) са в добро състояние, както и дали с В и К инсталацията всичко е наред. Освен това, уверете се, че всички мебели са в добро състояние, бялата техника в кухнята и не на последно място – сменете контактите и ключовете за осветление с нови. Подобни детайли оказват емоционално влияние на потенциалните клиенти.
  • След като сте отстранили всички неизправности, погрижете се жилището да е в чист и приветлив вид. Всяка замърсена повърхност може да отблъсва кандидат-наемателите. От самото начало те си създават впечатление за очаквания стандарт на чистота и настройката им се влияе от това, което ще заварят. Съответно не очаквайте да отдадете занемарено и неподдържано жилище, а след освобождаването то да бъде идеално почистено. Може дори да инвестирате в професионално почистване, включващо изпиране на килими, мека мебел, подови настилки, прозорци, щори и завеси.
  • За финал, декорирайте апартамента, съобразявайки се с неговите специфики. Когато подготвяте дома си за отдаване под наем, най-добре е да боядисате цялото жилище в неутрални, светли тонове. По този начин, лесно ще забележите замърсявания и евентуални щети върху стените, причинени от наемателите или техните домашни любимци. Желателно е да поставите и няколко декоративни аксесоара, като оставяме на вас да прецените какво и къде. Напоследък много модерни са изкуствените цветя в банята, лампионите в спалнята или голяма, ароматна свещ върху холната маса.

Подготовката за отдаване под наем е успешна, когато жилището изглежда поддържано, уютно и гостоприемно. Всичко зависи от Вас!

А ето и кои са според нас най-важните аспекти при доходността от наем.