You are currently viewing Как да намерим идеалния наемател? – Планиране в 3 лесни стъпки

Как да намерим идеалния наемател? – Планиране в 3 лесни стъпки

Откриването на подходящ наемател може да бъде предизвикателство, но с правилен подход и стратегия може значително да намалите рисковете. В следващите редове ще разгледаме ключовите точки, които ще ви помогнат да постигнете този цел.

1. Целете се в хора от средната и висока класа

Когато търсите наемател, трябва да си поставите за цел да научите максимално много за неговото финансово състояние и статут в обществото. Хората от средна или висока класа обикновено имат стабилни доходи, което увеличава вероятността да плащат наема си навреме. Парите не са единственият показател и не са 100% гаранция, че някой ще е коректен, но ако ги няма, то предпоставката да изпадне в ситуация на невъзможност за плащане е отчетливо по-голяма. Когато говорите с потенциалните наематели или брокера, който ги представлява, използвайте ясен и прецизен критерий за доходите, за да се уверите, че те отговарят на вашите очаквания.

Примерни въпроси биха могли да бъдат:

  • Какво работиш? (НЕ къде, а на каква длъжност)
  • Къде/ В кой квартал си живял досега?
  • Какви са хобитата ти?
  • и тн.

2. Приведете жилището в перфектен вид

Във връзка и с горната точка, важно е вашият имот да бъде в перфектен вид преди да започнете да търсите наемател. Почистете и подредете имота, направете необходимите поправки и акцентирайте върху декорация и елементи, създаващи уют в стаята. По-добрата визия на имота ще ви осигури както по-висок наем като абсолютна стойност, така и по-голям интерес към жилището. Получавайки повече запитвания и огледи, имате и по-голям избор от потенциални наематели.

3. Не се страхувайте да смените наемателя

Ако сте усетили, че текущият наемател не отговаря на очакванията ви, не си плаща навреме, не пази имота и тн., не се колебайте да потърсите нов. По-добре жилището да остане празно седмица или две в повече, но да си намерите подходящ наемател, отколкото в края на договора да се окажете с компрометирано жилище и опънати нерви.

Ако пък сте от хората, които изобщо не им се занимава с целия процес, можете във всеки един момент да се обърнете към СитиБул Пропърти Мениджмънт за съдействие, без значение дали имате или нямате наемател, или пък се опитвате да се отървете от такъв. Ние ще поемем имота с всичките му специфики (и положителни, и отрицателни) и не просто ще намерим съвестен наемател, ние ще го обслужваме през цялото време, така че той да не ви занимава вас по никакви поводи. Повече за нашите услуги може намерите в съответната секция от нашия уебсайт.