You are currently viewing Колко често трябва да правя ремонт на жилището, което давам под наем?

Колко често трябва да правя ремонт на жилището, което давам под наем?

В Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) се казва, че всички щети и повреди от нормалното потребление на наемателя са за негова сметка. Тъй като това описание е доста обобщено, при управлението на имоти са се наложили някои норми, които улесняват разграничаването на щетите виновно причинени от наемателя и тези от стандартното овехтяване на мебелите и интериора. Нашият опит показва, че средно на 5-7 години едно жилище има нужда от освежителен ремонт.

Тук е важно да се отбележи, че освежителен ремонт не означава пълен ремонт и подмяна на всичко. По-скоро става дума за пребоядисване на стени и тавани, смяна на матраци или подмяна на дребна мебел – стол, лампа, смесител и т.н. Тези неща се износват и ако искате жилището ви да е в добър вид и да взимате максимален наем, то трябва даго поддържате изрядно, а също и да бъде освежавано от време навреме. Ние от СитиБул се грижим имотите на нашите клиенти да са винаги в перфектен вид, именно защото целта ни е максимално висок наем от всеки имот.

Когато някоя вещ се разруши вследствие на ползване от наемател, то тогава ние за наша сметка купуваме нова т.е. ако наемателят изгори дивана, ние купуваме нов за наша сметка, а собственикът изобщо не се занимава с възникналия проблем. Когато обаче няма подобни извънредни ситуации и е дошло време за стандартно освежаване от страна на наемодателя, то ние предоставяме възможността на нашите клиенти да поемем организацията по този освежителен ремонт, така че имотът отново да се приведе в изряден вид, без те да се ангажират с търсене на майстори, организиране на процеса и контрол на изпълнението.

За още полезна информация, последвайте ни в социалните мрежи. А ако искате да си подсигурите качествен мениджмънт на имота и да не се занимавате с неща, които не са ви интуитивни като пазарен анализ, стратегии, маркетинг, поддръжка и ремонти, то обадете се на някой от нашите пропърти мениджъри, забравете за хамалогията и ангажиментите и поемете по пътя на успешния рентиер със СитиБул Пропърти Мениджмънт.